A növényi hajfestés több, mint egy hajfestés

A növényi hajfestés maga a természetesség. A csodálatos ayurvédikus összetevőket úgy válogatuk össze, hogy hajfestés közben a növények ápolják a hajat és a fejbőrt. Kövesd Kleopátrát, engedd hogy a hajfestés szépség rituálévá váljon. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel. Színek, amelyeket a természet alkotott.

Tudnivalók, mielőtt belevágsz a növényi hajfestésbe

Az ILNAMO növényi hajfesték nem világosítja a hajad.
A növények nem roncsolják el a hajad természetes színpigmentjeit, a haj külső részén tapadnak meg.  A teljes hajszálad épségben megmarad a festés után. Világosszőke szín meglehetősen ősz hajon érhető el.

A sötét hajad nem lesz élénk vagy világosvörös.
Mert az a sötét haj világosabbra festéssel valósulhatna meg, a természetes hajszín roncsolásával. A természetes hajszíned és a növényi színező anyagok együtt hozzák létre a színt. Az ILNAMO növényi hajfesték leírásait követve mindig tudod mire számíthaszt.

A növényi hajfestés tartós! Nem kopik, nem ereszti a színét!
A növényi festés tartósan megmarad. Egyszeri festés után 3-4 hónap után fakulhat a szín, és a lenövés nem lesz olyan szembetűnő, mint a kémiai festés után. Rendszeres festés mellett, a hajszíned nyári nap által sem válik fakóvá. Az ILNAMO növényi hajfestékkel rendszeresen csak tőfestés szükséges, melyet érdemes fodrásszal elkészítettni.

Ha saját hajszíned meglehetősen ősz és barna  színt szeretnél, lehet, hogy alapozó és színt adó festésre van szükség. Két festésre egy alkalommal.

Az ILNAMO egyedülálló fejlesztése, hogy különböző színárnyalatokhoz alapozó és színt adó festéket kínál, így biztosan megtalálod a neked leginkább megfelelőbb hajfestéket. A színpárok megkönnyít a választást például a Középbarna szín eléréséhez válaszd a 10/03-as Aranybarna alapozó festéket és 10/061-es Középbarna színt adó festéket.

Kémiai festésről növényi festésre váltani körültekintést igényel. Visszatérni rá pedig nem ajánlott.
Amennyiben vegyi festésről szeretnél természetesre váltani, 4-10 hét szünetet kell tartanod, vagy tisztító pakolást kell készíteni.  Legjobb szakemberre bízni a váltást, ha a vegyileg festett szín nagyon eltér a saját hajszíntől.

Növényi hajfestés után vissza lehet térni a vegyi festésre, néhány esetben 3 hónap szünetet szükséges tartani.

A hajszín kiválasztásakor lehet, hogy kompromisszumot kell kötnöd.
A saját hajszíned határozza meg, hogy milyen színeket lehet neked festeni. Sötét hajból sötétebbet, enyhe bronzos árnyalatot, meleg barnát. Világos vagy ősz hajadat szőkére, barnára is lehet festeni, lágy selymes vagy élénk vörösre. Tehát, színt adni lehet. Rejtsd el kezdődő őszüléssed az ILNAMO natúr hideg vagy meleg árnyalataival.

Rövid időre zöldes fényű lehet a hajad.
Alapozó és színt adó festéssel sötétebb barna színek is elérhetőek világos vagy ősz hajon. Fontos, tudni, hogy a végleges szín 48 óra elteltével alakul ki minden esetben és szinte szükséges, hogy lemosás után a haj pár órán keresztül zöldes fényű legyen. Ez mindig múlandó, és velejárója ezeknek az árnyalatoknak és legfőképpen az ősz hajtincseket érinti.

A végleges szín 48 óra elteltével alakul ki.
A festék lemosása után látható szín, még korántsem a végleges színeredmény. A növényekben lévő színanyagok a hajhoz tapadnak, és a végleges szín a következő 48 órában alakul ki. A friss színhez képest az ősz hajszálakon erőteljesebb fedés alakul ki 2 nap elteltével. Minden szín természetesebb hatású lesz, még a zöldes fény is eltűnik.

Befesti az ősz hajszálakat is.

Az ILNAMO növényi hajfestékek színerősség szerint festik meg ősz hajszálaidat. Világos színeit világos saját hajszín esetén ajánljuk, mivel ezek a színek világosra festik meg ősz hajszálaidat. Sötéteb hajra pedig a sötétebb színeket. Mindig vedd figyelembe az őszülés mértékét. Használd a színválasztó programot a leginkább neked való szín kiválasztásához.

Amikor fontosabb az egészséged, mint a hiúságod, felkészültél a növényi festésre.

Engedd el a régi elvárásokat és hagyd, hogy magával ragadjon ez a több ezer éve bevált módszer.