sötét barna hajszín hennahajfestéssel
sötét barna hajszín hennahajfestéssel
sötét barna hajszín hennahajfestéssel
sötét barna hajszín hennahajfestéssel

Hajfestés hennával – csillogó természetes hajszínek

Hajfestés ILNAMO növényi hajfestékkel – a természet színezőanyagai

Növényekkel hajat festeni nem új keletű eljárás, a nők több ezer éve használják a hennát hajuk szépítésére, ápolására. Ez a csodálatos gyógynövény ugyanis nemcsak fest, hanem ápolja is a hajat. Fényessé és erőssé teszi.
Az Egyiptomból származó cserjét sok helyen termesztik, Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. A henna bokor élénkzöld leveleit évente háromszor szedik le, a napon szárítják, porítják és csomagolják. Tehát a színezőanyag nem kerül kivonásra.
Ha az ILNAMO festékeit választod az új hajszín mellé új életmódra és új szemléletre is szert tehetsz. Megengedheted magadnak, hogy ezentúl a lehetőségeket lásd. Növényekkel festeni elfogadással járhat, de megszeretheted azt amid van és abból hozhatsz ki még szebbet. A természetet adta hajszín biztosan jól áll, tedd fényesebbé, színezd enyhe árnyalatokkal, melyek közel állnak eredeti színedhez, vagy érj el erőteljes hatást. Az ILNAMO 26 színe közül mindkét esetre találsz megoldást, válassz kedved szerint.

A hajfestés hennával egyben szemléletváltás is?

A növényi hajfesték másként festi meg a hajat, mint a kémia hajfestékek. A haj külső részéhez tapadva az eredeti hajszín megváltoztatása nélkül.
Emiatt világosítani nem lehet. De sötét haj esetén élénk árnyalat sem érhető el.

Érdemes az elején eldönteni, hogy ragaszkodsz-e egy bizonyos színhez, vagy inkább egy praktikus, gyors megoldást szeretnél, természetesen a kettő nem zárja ki egymást.

Vannak színek melyek hosszabb hatóidővel alakíthatóak ki. Egyes árnyalatok pedig csak két lépésben valósíthatók meg.

Mégis egyre többen fordulnak a természetes megoldások irányába. Ma már sokak számára fontos, hogy ne tetézze szervezete vegyi anyagokkal való terhelését. Az a tapasztalatom vendégeink türelmesen végig várják a plusz időt, mivel már tudják, milyen fényes tartós eredményt kapnak, viszkető, égő érzés nélkül. Sokan allergiás reakciók miatt kényszerülnek a vegyszerek elhagyására, mások felelősséget éreznek saját szervezetük és a környezetük felé. Elég a mérgekből!

Az eredeti hajszíne mindenkinek jól áll, melytől nem jó nagy mértékben eltérni.

Ha a haj őszül, és már nagyobb százalékban vannak az ősz szálak, világosabb szín praktikusabb is a lenövés miatt. A sötét színek mélyítik a ráncokat – olyanokat is, ami még nincs is – és komorrá teszik az arcot.

Ha szeretnénk, hennával 100%-os ősz fedést is elérhetünk, viszont ezzel elérjük, hogy 100%-os lenövésünk is legyen. Ez a tökéletes ősz fedés, biztos, hogy nem csak a vegyi festékgyártók érdeke? Persze kihasználják hiúságunkat is. Ezzel az erőteljes színváltoztatással elérjük, hogy gyakran, akár 4 hetente is időszerű legyen a festés.
A fodrászok sokat fáradoznak, olyan technikákkal melyek a hajat sokszínűvé teszik, nem a csíkos, melíros hajra gondolok, hanem szinte egyszínű, de még sem – van egy játéka – mivel sok hasonló árnyalatból áll. Ezek a gyönyörű természetes hatású hajszínek, növényi festéssel is megoldhatóak, amennyiben őszül a haj.

A természetes hajszín is többféle árnyalatú hajszálból áll, ami világosabb színeknél jól megfigyelhető – továbbá a tő részen kicsit sötétebb, a végek felé enyhén világosabb színű.
Biztosan szükséges, hogy az egész frizura egyszínű legyen, mint egy sapka?

Miért fontos a tiszta termékek használata?

A henna a haj külső rétegéhez tapad, hasonlóan, mint ahogy a bőrre rajzolt minták esetében. A vegyi és egyéb szintetikus összetevőket tartalmazó samponok, balzsamok, vagy tartást adó termékek bevonják a hajszálakat. Hasonlóan, mint a reklámjaikban. Ez a réteg nem engedi megtapadni a henna színező részecskéit.

 Imádom, hogy olyan sok árnyalat van a hajamban.
Nemrég kérdezte a barátnőm, hogy ezt a hatást hogyan lehet elérni?

A haj szerkezete, festésmechanizmus hennahajfestés során

A külső hámréteget, egymást tetőcserépszerűen fedő lemezkék alkotják, amiket a faggyúmirigyek által termelt hajzsír von be. A haj fényessége ettől a rétegtől függ: ha a lemezkék szabályosan állnak, akkor a haj fényes, és selymes, de ha megsérül, akkor a haj töredezett, fénytelen és száraz lesz.

A növényi hajfestékek más hatás mechanizmussal működnek, mint a kémia hajszín megváltoztatók. A kémiai festék a hajszál középső részében (cortex) mesterséges színpigment segítségével a saját hajszínt megváltoztatva, alakítja ki a színt.

A növényi színező por a haj külső részének rétegei között tapad meg. Ez a külső réteg (kutikula) áttetsző, több rétegű, nedvesség, és meleg hatására megduzzad. E külső hámrétegen a tetőcserépszerűen fedő lemezkéi között tapad meg a henna festőrészecskéje

Az eredeti hajszín változatlanul marad, a hajszál középső rétegében (cortex). Az eredmény tehát olyan, mint egy áttetsző vörös fátyol ami alatt látszik a saját szín is.

Amennyiben a saját szín hiányzik már, tehát ősz akkor, a hajban csak annyi színanyag lesz, ami kívülről tapad rá, de ha ezt többször ismételjük, teljesen eltakarhatjuk, a belső színtelen részt. A növényi színező anyagok közül a henna rendelkezik a legerőteljesebb szín megváltoztatással, és ez a legtartósabb is. A haj eredeti színét tehát nem változtatja meg, hanem a haj külső áttetsző rétegét színezi meg. A természetes szín és a henna rézvörös árnyalata együtt adják a végeredményt, minden hajszín egyedi színű lesz.

Lehetőségek a henna hajfestés során

 A kiinduló hajszín meghatározó. A saját haj színe dönti el milyen színek jöhetnek számításba.

 Világos, vagy ősz hajszín esetén lehetőségek száma nagyobb, mint a sötét színek esetén.

 Az eltérő kémiai festett színek megnehezíthetik a dolgunkat. Saját hajszíntől világosabb festett haj esetén a hossz részen lévő világos rész többszöri festést igényel, ha egyszínűre szeretnénk.

 Fontos figyelembe venni, hogy a sok festés a saját hajszínt még sötétebbé teheti.

Amit nem lehet a hennával való hajfestés során 

 Natúr vagy festett hajat világosítani.

 

A hajfestés eredménye függ

 saját hajszíntől
 festett színtől
 keverési aránytól
 vízhőfoktól
 egyéb hozzávalóktól
 hatóidőtől
 melegítés (hajszárítóbúra)
 hajvastagság
 natúr, vagy ősz
 festék felkenés
 hányszor volt már növényi festékkel festve

hennahajfestés professzionális tanácsadás

 Nekem a természetes hajfestés volt az elsődleges cél, de azért szerettem volna az eredeti hajszínemhez hasonló, barnás végeredményt kapni, a vörös sajna nem ez én színem. Gyönyörűen sikerült!

Első növényi hajfestés

Alapozás

 A legelső festés egy alapozó festés a henna szűz hajadon. Mivel még sosem hennáztad előtte, így ennek eredménye alapján nem érdemes még véleményt alkotni. Ez az alapozás egy finom pakolás mely alapján eldől, hogy milyen irányba kell a színt változtatni, ha szükséges.

 Természetesen, ha tisztán használod a hennát, akkor erőteljes színváltoztatást érhetsz el, de tudd, hogy a hennát nem lehet leszedni ha még sem tetszik.

 Bizonytalanság esetén érdemes próbatinccsel kezdeni.

 A haj előélete határozza meg, hogy csak tőfestésre vagy teljes festésre van e szükség.

 Összegezve: külön kell választani az alapozó festést, mely színtől függően, egy vagy két lépésből állhat, a tő vagy a teljes hajhosszán, és a további festéseket.

Áttérés kémiai hajfestékről hennára

 Lehet elsőre nem sikerül eltalálni a kívánt színt, azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy a növényi színező porok teljesen eltérő hatás mechanizmusa miatt, akár ugyanattól a keveréktől teljesen más színt kapunk, ismételt festés esetén.

 Ezért légy türelemmel, a henna nehezen eltávolítható a hajról, az első festés legyen egy ismerkedés.

 Egy nagyobb lenövés egy vagy két festéssel is sokkal áttetszőbb gyengébb színt eredményez, mintha már régóta rendszeresen festenéd ugyanazzal.

 A vegyi festés nagyon homogén színt eredményez, mely sokaknak tetszhet is, de ez a homogén szín erőteljes lenövéssel is jár. A henna teljesen más. Egy sok színből álló haj, például őszülés esetén hennázás után is sokszínűvé válik. Ha bevállalod a sötétebb színt hasonló erőteljes lenövés elérhető növényi festéssel is, de biztos, hogy ilyen nagy mértékben kell megváltoztatni az eredeti hajszínedet?

Lépj ki Te is a megszokásból!

Kövess ezen a csodákkal teli úton, tapasztald meg te is, hogy mennyi előnye van annak, ha a hajadat természetes, növényi szerekkel színezed és ápolod! Segítek Neked a váltásban!

Szépülj te is természetesen!

A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Színek, amelyeket a természet alkotott.

Neked való a henna hajfestés?

A növényi hajfestés nem biztos, hogy mindeki számára megfelelő. Töltsd ki a tesztet, és kiderül, hogy a Te színed megvalósítható-e növényi hajfestékkel.