Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfesték természetes hatása! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat.

A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

Miért használjunk növényi hajfestéket?

1. A haj gyönyörű, fényes, erős és jó tartású lesz.

A növényi hajfesték a haj külső részéhez tapadva, a saját hajszínnel együtt hozza létre a színt. A haj külső és belső részei nem károsodnak, a hajszál így a maga természetességében marad meg. Segít a természet gyógyereje, a gyönyörű szín pedig a ráadás.

2. Igazán természetes színeredmény.

A gyógynövényeket szárítják, porítják, és csak víz hozzáadásával készül el a festőpép. A színanyagot előzetesen nem vonják ki a növényből. A különböző hajszíneket kizárólag a növényekben lévő természetes színanyagok segítségével érjük el. Még az élénkebb színek is természetesnek hatnak. Találd meg a hozzád leginkább illő növényi hajfestéket!

3. Hajfestés közben ápolhatod a fejbőrödet és a hajadat.

Hajfestésre olyan növényeket használunk, amelyek erőteljes fejbőr regeneráló és hajápoló hatással rendelkeznek. A henna hajápoló hatásáról évszázados feljegyzések vannak. Hajkondicionálóként használhatjuk a cassia obovatát is, amely színtelen, de hennával keverve hajfestő pépbe is használjuk. Színezés közben a pép jó hatással van a korpásodásra, a hajhullásra, a zsírosodásra, mivel fejbőr normalizáló hatású.

4. Az ősz szálakat is megfesti.

Ami máshol hátrány, az a növényi festés esetén előnyt jelent. Az ősz szálakat bármilyen színre festhetjük. Szőkétől az egészen sötét színekig, de igazán élénk szín is elérhető. Az ősz szálaknak hála, világosabb szín is festhető eredeti hajszínhez képest, megfelelő ősz hajszál arány esetén. Sőt divatos, sokszínű frizura is készíthető az ősz szálak eltérő színre festésével. Mivel a világosabb növényi hajfesték keverék csak az ősz szálakat festi meg, az eredeti sötétebb hajszálaknak „csak” fényt ad.

5. Több ezer éve bevált módszerrel szépülhetsz.

Egyiptomban a múmiák haján és körmén találtak henna nyomokat, amely arra utal, hogy már időszámításunk előtt használták. Észak-Afrikában és Ázsiában, ahol a henna és az indigó a legelterjedtebb, a hennás hajfestés és a test díszítése nagy hagyományokkal rendelkezik. Eleinte hűsítő hatását fedezték fel, később mintákat készítettek. A henna gyógyhatásai régóta ismertek.

A teljesség igénye nélkül: fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, égési sérülések és ekcéma kezelésére, de horzsolások és húzódások, reumás fájdalmak és ízületi gyulladások esetén is enyhülést nyújt. Lábgombásodás, tyúkszem, erős lábszag, vízhólyag és kisebb vágások esetén is hatásos, sőt a lázat is csillapítja. Használják hajkondicionálóként, megállítja a hajhullást, hatásos fejtetű és korpásodás ellen. Egyes források szerint még olyan súlyos betegségek esetén is csodát művel, mint a lepra, a himlő, a sárgaság, sőt bizonyos rosszindulatú daganatok elmulasztásában is felfedezni vélték a henna jótékony hatását.

6. Nem terheled többé a szervezeted és a környezeted kémiai szerekkel.

A környezeti hatások kikerülhetetlenül jelen vannak mindennapjainkban. Viszont, döntéseinkkel magunk választunk. Milyen terméket vagy szolgáltatást támogatsz vásárlásaiddal? Milyen hatással vannak rád azok a dolgok, amelyekért fizetsz is? Te döntesz. Mi a tisztább jövőt választottuk.

7. Szőkétől a feketéig szinte bármilyen szín elérhető növényi festékekkel.

Azonban a természetes hajszíned az, ami meghatározza, hogy milyen színt lehet neked festeni. A henna nem világosít. Természetes színanyagaival megszínezi a haj külső áttetsző részét. Ha sötét a hajad, enyhe vörös fényt ad, de élénkvörös szín nem lehetséges. Ha a te hajad világos vagy ősz, akkor szőke és élénk színek is elérhetők.

8. Növényi hajfestékkel várandósság alatt is festheted a hajad.

A természetes anyagokra is lehetsz érzékeny, viszont ez ritka eset.

9. Melíros hatás, többféle szín is lehetséges.

Ha világos vagy ősz a hajad, sokféle szín közül választhatsz. A legújabb technikákkal izgalmas színkombinációkat kreálhatunk. Másik módja, ha olyan növényi festék keveréket használunk, amely a saját hajszínednek nem, de az ősz szálaknak látványos színt ad. Így lesz természetes melír az ősz tincs.

10. Megtapasztalhatod a szépülés rituáléját.

Indiában a test díszítése, a haj hennázása rituális esemény. A hennázás szertartás, áthatja a spiritualitás, a henna viselőjének áldásban van része, amely szerencsét és gazdagságot hoz számára. A nőiesség, a megtisztulás, az átalakulás, a tisztaság és a szépség szimbóluma.

Amikor Sumita a kezemet és a lábfejemet hennázza, mintha más térbe és időbe kerülnék – a varázslat, a szenvedély és a romantika világába. – Madonna

+1. A növényi hajfestés által új szemlélettel leszel gazdagabb.

A növényi hajfestékek használata más szemléletet kíván, mint a „minden úgy lesz, ahogy én akarom, mindegy milyen áron” típusú vegyi festés. Néha lehet, hogy kompromisszumokat kell kötni, viszont amit cserébe kapsz, összehasonlíthatatlan. Ki kell lépni a komfortzónából, mert a hennázás teljesen más. Amikor az egészséget nem áldozod már fel a hiúság oltárán, ha elfogadtad a saját, természetes hajszíned, és abból szeretnéd kihozni a lehető legszebbet, akkor felkészültél a növényi hajfestésre!